Ampase-hankkeen tutkijoiden ajatukset suuntautuvat huhtikuun takatalvesta huolimatta jo tulevaan kesään. Yhteistyökumppaneiksi on rekrytoitu muun muassa Suomen luonnontieteelliset museot, luonnontieteelliset tutkimusasemat sekä joukko aktiivisia hyönteisharrastajia. Jos olemme unohtaneet Sinut ja haluat olla mukana, niin ole rohkeasti yhteydessä hankeen vetäjiin. Ampiaispesien liikenteen ja ampiaisten kantaman saaliin tutkimiseksi on rakennettu uusiseelantilaisen Harrisin (1989) mallin mukainen laite, joka mahdollistaa – toivottavasti – hyönteisnäytteiden keräämisen pesän suulta. Ampiaiset ohjataan kulkua säätelemällä näyteastiaan, jossa ne tainnutetaan tilapäisesti hiilidioksidilla saaliiden tutkimiseksi. Ampiaiset ovat aktiivisimmin liikkeellä heinä-elokuussa, joten kenttätyöt ajoittuvat pääosin loppukesään.

Mitä mahtavat ampiaiset tuumata AMPASE-hankkeen Ghostbusters-henkisestä keräimestä? Pöydän alla näkyy suoja-asuun kuuluva päähine. Hyllyn reunasta roikkuu hankkeessa käytettävä tuoppipyydys.
Kenttätyön valmistelut käynnissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *